October 3, 2013

Do you have IT?

Napriek tomu, že v našich krajinách (viď. Česká + Slovenská rep. a Maďarsko) sa pojem "IT-girl" nevyskytuje dlho, nejedná sa o žiadnu novinky. Práve naopak! "IT-girls" tu boli, sú a budú. Ich začiatok sa datuje niekde k zlatým dvadsiatym rokom - pomaly teda budú oslavovať prvé storočie.
Definovať samotný pojem "IT-girl" je náročné, nedá sa nájsť v slovníku. Jednoducho TO musíte mať. Pod tým TO ("it") sa môže skrývať nadpozemská krása, odzbrojovací zmysel pre humor, inšpiratívny postoj k životu alebo len nadčasový štýl. 
Niekedy je to podobné ako s "x-factorom". Môžete mať silný a krásny hlas ako mala Whitney Houston, ale aj tak súťaž nevyhráte, lebo vám bude chýbať TO. To pravé orechové vďaka čomu vystupujete z radu, fanušíkovia si vás vážia a každý vás chce napodobniť. 
Asi najznámejším a zároveň najviac nereálnym "IT-girl" je pre mňa Carrie Bradshaw, ktorá TO má všetko - na nohách lodičky a v ruke martini. Členkami klubu "IT-girls" boli aj Marilyn Monroe alebo Edie Sedgwick. V súčastnosti sa v ňom pohybujú Chloë  Sevigny, Alexa Chung, Olivia Palermo, Sienna Miller alebo Chiarra Ferragni. 
L'oreal Professionnel si pre nás túto sezónu tak isto prichystal kolekciu účesov inšpirovaných a určených práve pre "IT-girls". Ambasadorkou tohto projektu sa stala mladá, inteligentná a krásna slovenská spisovateľka Tamara Heribanová, ktorá sa pohybuje v slovenskej smotánke od narodenia, ale aj napriek tomu si zachováva ten správny prístup k životu. A hoci má hlavu v oblakoch, nohy má stále na zemi.
Som však presvedčená, že "IT-girls" sa nenachádzajú len na stránkach v časopisoch, kde je najdlhšia veta "info o cene v predajni". Sú to dievčatá, ženy, slečny a dámy, ktoré pracujú, bojujú a milujú všade okolo nás. A možno ich nestretnete každý piatok na párty, a možno nemajú ani značkovú kabelku, ale majú TO, prečo si zaslúžia náš obdiv.

Tamara Heribanová - prvá "IT-girl" L'oreal Professionnel
images via 


IT-girls
images via pinterest


moje "IT-girls"


Photobucket


Be the first to reply!

Post a Comment

Thanks for reading and sharing your thoughts with me! x